Ultima oră

Judecător implicat în afaceri ilegale cu apartamente

Judecătorul Judecătoriei Râşcani, mun. Chişinău, Ion Timofei a intrat în vizorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei în data de 9 aprilie 2010, după ce în adresa Centrului a parvenit o plângere din partea unei cetăţene care reclama pretinse acţiuni ilegale ale magistratului referitoare la emiterea unei decizii ilegale în cazul unui litigiu legat de recuperarea banilor investiţi pentru construcţia unui apartament.

Banii revendicaţi de petiţionară se cifrau la 47.220 euro, sumă achitată SRL-ului „Plugarul” pentru un imobil din strada Ciuflea ,1 din capitală. Motivul pentru care şi-a solicitat banii a fost lipsa lucrărilor de construcţie a casei care, la finele lui 2009, urma să fie dată în exploatare. Timp de doi ani, la construcţie nu s-a mai lucrat cu toate acestea SRL-ul a refuzat să-i întoarcă banii.

Reclamanta a acţionat „Plugarul” în judecată după care, drept urmare a dezbaterilor judiciare, instanţa a dispus încasarea forţată a banilor. Hotărârea a fost depusa la Oficiul de executare Râşcani care, pentru a asigura recuperarea banilor, a aplicat sechestru asupra unei proprietăţi ce aparţine firmei în cauză din strada Constructorilor 84.

Reprezentantul SRL „Plugarul” a atacat cu recurs decizia de aplicare a sechestrului la Judecătoria Râşcani, cazul fiind judecat de către Ion Timofei. În aceiaşi zi, la 26 februarie 2010, judecătorul Ion Timofei a emis o hotărâre prin care ilegal a anulat încheierea Oficiului de executare Râşcani din 09.02.2010 şi a ridicat sechestru dispus prin această încheiere şi ilegal a dispus executarea imediată a hotărârii sale. Prin decizia sa, judecătorul a permis SRL „Plugarul” să vândă toate apartamentele care au mai rămas neocupate din strada Constructorilor 84, lezând interesele altor persoane care au investit în afacerea imobiliară. Aceştia au rămas fără casă şi bani.

Cazul urmează să fie cercetat de Procuratura Generală.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *