Actualitate

Judecătoria Centru încă nu a validat alegerile din Chișinău

În aceeaşi şedinţă urma să fie examinată şi contestaţia depusă de Partidul Socialiştilor privind declararea nulităţii scrutinului din turul II şi organizarea alegerilor repetate. Şedinţa a fost amânată la solicitarea juristului PSRM, Maxim Lebedinschi, care a a invocat că trebuie să se prezinte la o altă şedinţă de judecată.

Maxim Lebedinschi a reiterat că la baza contestaţiei au fost multiplele încălcări depistate de către observatorii formaţiunii, precum şi rapoartele membrilor birourilor electorale, dar şi contestaţiile depuse de către observatorii naţionali. La fel, juristul a mai spus că astăzi Curtea de Apel Bălţi urma să se expună asupra demersului PSRM privind necesitatea de renumărare a voturilor exprimate pentru Consiliul municipal Chişinău, însă şedinţa a fost amânată pentru joi, 9 iulie.

Reprezentantul Partidului Liberal şi al primarului Dorin Chirtoacă, avocatul Tatiana Iovu, a declarat că alegerile locale pe care le contestă PSRM s-au desfăşurat în strictă conformitate cu legea şi cu standardele electorale. „Cetăţenii municipiului Chişinău şi-au exprimat dreptul de vot, respectiv urmează să respectăm dreptul de vot al cetăţenilor. Şi toate argumentele sau probele care au fost aduse ele nu sunt întemeiate şi nu pot influenţa rezultatele votării”, a notat avocatul.

Potrivit rezultatelor Comisiei Electorale Centrală (CEC), după procesarea a 100% de procese verbale, candidatul PL, Dorin Chirtoacă, a învins, cu 53,44% din voturile alegătorilor. Contracandidata sa, socialista Zinaida Greceanîi, a obţinut 46,56% din voturi. Diferenţa dintre voturile acumulate de cei doi candidaţi se estimează la circa 21 de mii de voturi. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *