Actualitate

Judecătorii au prelungit controlul judiciar în privința lui Alexandr Stoianoglo

Procurorul desemnat de CSP, informează că, astăzi 13 iulie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au examinat demersul privind prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile, aplicată în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, transmite Unimedia.

Astfel, în rezultatul examinării, magistrații au dispus admiterea parțială a demersului și au prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile, aplicată în privința lui Alexandr Stoianooglo.

Totodată, în perioada următoare, procurorul de caz, urmează să analizeze motivele care au stat la baza admiterii parțiale a demersului și va decide asupra contestării cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, a deciziei menționate”, anunță Procuratura Anticorupție.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publice solicitările de explicații din partea Guvernul Republicii Moldova privind persecutarea penală și suspendarea abuzive ale Procurorului General Alexandr Stoianoglo. Mai exact, Curtea Europeană nu a fost convinsă că probele din dosarul penal, care au stat la baza reținerii și menținerii în arest la domiciliu a lui Alexandr Stoianoglo, au fost suficiente pentru a convinge un observator obiectiv că el ar fi comis pretinsele acțiuni pentru care i-au fost pornite dosare penale”. Declarațiile au fost făcute de avocatul Procurorului General suspendat, Victor Munteanu.

Menționăm că Alexandr Stoianoglo, a fost reținut de ofițerii SIS, pe 5 octombrie 2021. Ca urmare a unei sesizări depuse la Consiliul Superior al Procurorilor de un deputat PAS, ulterior, distribuită spre examinarea procurorului Victor Furtună, cel care l-a anchetat și pe Nicolae Chitoroagă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *