Actualitate

Judecătorii și procurorii din UTA Gagauzia vor învăța limba română

Institutul Național al Justiției anunță despre lansarea a două cursuri electronice destinate fortificării capacităților lingvistice ale beneficiarilor formării continue din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. Noile cursuri vor fi pentru îmbunătățirea cunoștințelor de limba romană și engleza juridică.

Cursurile e-learning vor fi prestate pe platforma Școlii Naționale de Grefieri din România (ȘNG), instituție cu care Institutul Național al Justiției a stabilit un parteneriat durabil și eficient încă în anul 2015.

Cursurile lansate vizează dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice ale profesioniștilor din domeniul dreptului pentru a asigura cunoașterea și utilizarea corectă a limbilor folosite în cadrul instanțelor judecătorești și procuraturilor, precum și în cadrul formărilor specializate naționale și internaționale.

Institutul Național al Justiției afirmă că, de la începutul anului, la e-cursurile ȘNG s-au înregistrat în total 413 beneficiari ai INJ, printre care se numără 5 judecători și 20 de procurori care activează în UTA Găgăuzia.

bizlaw 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *