Actualitate

Judecătorul din Anenii Noi, prins cu mită și dat afară

Magistratul a fost reţinut la începutul lunii aprilie de Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii de investigații ai CNA, în rezultatul documentării acţiunilor acestuia timp de peste 3 luni. În această perioadă, judecătorul a pretins şi primit, în trei tranşe, de la ruda unei părţi implicate într-o cauză civilă, aflate la el în procedură, suma de 1.000 de euro pentru adoptarea unei hotărâri favorabile. Acesta a fost reţinut imediat după primirea a 400 de euro, fiind plasat în izolatorul de detenţie preventivă al CNA.

Demersul Procurorului General a fost motivat de faptul că, activând în continuare în funcţia de judecător şi preşedinte al instanţei, magistratul ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenţa negativ imaginea justiţiei, inducând dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc.

Dacă va fi găsit vinovat, judecătorul riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 160.000 la 200.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că, pe durata ultimului an şi jumătate, acesta este al cincilea caz de documentare a magistraţilor pentru acte de corupţie, anterior, fiind reţinuţi pentru acţiuni similare patru judecători din raioanele: Teleneşti, Căuşeni, Criuleni şi Glodeni, doi dintre ei fiind deja condamnaţi.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *