Ultima oră

Judecătorul din Căuşeni, prins cu bonuri de motorină MITĂ, trimis în judecată

Potrivit procurorilor, în august, magistratul, împreună cu un consultant al Judecătoriei, au primit ilegal de la o persoană bonuri de 300 litri de motorină şi 100 litri de benzină, precum şi bani în sumă de 500 lei, toate acestea în schimbul închiderii unor procese contravenţionale.

Acţiunile de urmărire penală au stabilit că judecătorul ar fi utilizat o parte din bunurile pretinse şi primite, şi tot el ar fi emis hotărârile de încetare a proceselor contravenţionale.

La solicitarea Procurorului General, judecătorul a fost suspendat din funcţie pe durata anchetei penale, iar pentru a asigura caracterul obiectiv, operativ şi imparţial în cadrul examinării respectivei cauze penale, Procurorul General a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea acestei cauze penale către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

Pentru acţiunile sale, magistratul şi consultantul riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani cu amenzi în mărime de până la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *