Economie

Jumătate de miliard de lei pentru compensații

Pentru a oferi compensații pentru trei luni ale anului curent (octombrie, noiembrie și decembrie) vor fi necesare peste 90 mln lei, a menționat viceministrul economiei, Valeriu Triboi, vineri, într-o conferință de presă.

Potrivit oficialului, autoritățile se află „între ciocan și nicovală”. FMI a condiționat negocierea unui nou program de colaborare cu Republica Moldova prin ajustarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale. „Acum se întreprind eforturi pentru a identifica sursele de oferire a compensațiilorˮ, a specificat viceministrul.

Referindu-se la decizia companiei Gas Natural Fenosa de iniția un proces în arbitrajul internațional împotriva Republicii Moldova pentru refuzul de a include în tarife devierile financiare. Triboi a relevat că se discută cu compania ca acestea să fie eșalonate pentru o perioadă de 10 ani. Ceea ce ar însemna că anual tarifele achitate de consumatori ar fi mai mari cu 3,5 – 4 %. Viceministru a mai spus că se depun eforturi ca toți consumatorii să fie asigurați cu energie electrică, termică și gaze naturale în perioada rece 2015- 2016.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *