CSI / RusiaRăzboi

Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis

Șeful comisariatului militar din regiunea Kabarovsk din sud-estul Rusiei a fost dat afară după ce jumătate din recruții proaspăt mobilizați au fost trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Despre aceasta a anunțat guvernatorul regiunii, relatează Reuters.

„În zece zile, câteva mii de cetățeni au primit ordine de încorporare și s-au prezentat la centrele militare. Aproape jumătate din ei au fost trikiși acasă, pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare”, a declarat Mihail Degtiarev, guvernatorul regiunii Kabarovsk.

De asemenea, acesta a mai spus că eliberarea din funcție a comisarului Iuri Laiko nu va afecta planul de mobilizare stabilit de Putin.

Mobilizarea haotică a bărbaților pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina a declanșat un adevărat exod în Rusia, oamenii părăsind țara în număr mare pentru a evita să fie luați în armată.

Menționăm că prima mobilizare din Rusia de după Al Doilea Război Mondial a stârnit un val de nemulțumire în Rusia, iar oamenii au ieșit în stradă să protesteze nu numai în orașele mari, ci și în regiunile îndepărtate ale Rusiei.

Circa 2.000 de oameni au fist arestați în urma protestelor anti-mobilizare care au avut loc în peste 30 de localități, iar o parte dintre ei au primit ordine de încorporare în timp ce se aflau în arest, metodă despre care Kremlinul a declarat că este legală, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *