Externe

Jumătate din cetățenii ruși nu cred în sfârșitul războiului din Ucraina

Pe de altă parte, fiecare al zecelea rus (12%) consideră că încetarea focului va asigura o pace durabilă. 36% din respondenți nu știut ce să răspundă. 

37% din cetățeni ruși consideră că cea mai bună soluție pentru conflictul din sud-estul Ucrainei ar fic ca republicile autoproclamante Donețk și Lugansk să devină state independente sau un singur stat. 

În același timp, 22% din respondenți cred că cea mai bună soluție ar fi ca regiunile Donețk și Lugansk să rămână în componența Ucrainei, dar să beneficieze de autonomie largă. Fiecare a zecea persoană chestionată (11%) vede Donențk și Lugansk în componența statului ucrainean având același statut ca și celelalte regiuni. 27% nu au putut să răspundă la această întrebare. 

20% din cetățeni ruși cred că Ucraina își va păstra integritatea teritorială, 47% au o părere opusă, iar 33% din respondenți nu putut răspunde. 
 
Potrivit datelor sondajului, 44% din ruși au o atitudine pozitivă față de Ucraina, 28% rămân indeferenți, iar 18% au o atitudine proastă. Doar 3% din ruși au o opinie pozitivă despre președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, iar 67% au o părere proastă despre președintele ucrainean. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *