Actualitate

Juristul Partidului Acțiune și Solidaritate vine cu o soluție pentru validarea alegerilor

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta spune această metodă este simplă.

„„Licbez” pentru dictator sau cum poate fi soluționată problema validării mandatului așa cum ne somează toți partenerii străini. Este a 3-a soluție după cele 2 vociferate deja în spațiul public (depunerea cererii de revizuire de către alegătorii Chișinăului și obținerea unei expertize care să arunce la gunoi ”constatările” magistraților vizând legătura dintre numărul de vizualizări și participarea la vot).

1) Parlamentul dă o intepretare noțiunii de ”agitație electorală” definită la art.1 al Codului electoral și spune încă o dată (exact așa cum s-a înțeles timp de 21 de ani) că îndemnul la vot nu este agitație electorală.

2) Având acest document de interpretare (poate fi, teoretic, atât aviz consultativ emis de comisia juridică, cât și o lege interpretativă) și în temeiul art.449 lit.b) din CPC, se face cererea de revizuire.

3) Având la bază interpretarea și cererea de revizuire, se desființează toate deciziile instanțelor (6 la număr), se confirmă legalitatea alegerilor și se validează mandatul lui Andrei Năstase ca primar al Chișinăului.

Totul e foarte simplu, dorință să fie.

Între altele, în această ipoteză, dictatorul nici măcar nu va fi nevoit ”să pună presiune pe justiție”, lucru absolut inacceptabil din punctul lui de vedere (sic!), ci pur și simplu să iasă la un briefing și să ceară Parlamentului să dea interpretare legii…”, se arată în postarea sa.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *