Actualitate

Jurnalista Valentina Ursu părăsește Radio Europa Liberă după 18 ani de muncă. „Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni”

Cu ceva timp, jurnalista Valentina Ursu şi-a anunţat plecarea de la Radio Europa Liberă după 18 ani de muncă. Într-o postare, pe pagina sa de Facebook, ea spune că pe parcursul acestui timp a învățat de la colegi, cât de important e să ai responsabilitatea cuvântului, munca în echipă, cât de important e să iubești oamenii și să lucrezi pentru oameni.

„Ultima zi la Europa Liberă…Dupa 17 ani de muncă la Radioul Național, au urmat 18 ani la Radio Europa Liberă. A fost cea mai frumoasă parte a vieții mele. La REL am învățat de la colegii mei cât de important e să ai responsabilitatea cuvântului, munca în echipă, cât de important e să iubești oamenii și să lucrezi pentru oameni. Cât de important e să iubești ceea ce faci și să faci cu tot sufletul. Radioul a fost și va fi meseria mea de suflet. Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni” a scris Valentina Ursu pe pagina sa.

Menționăm că, Valentina Ursu este o jurnalistă care a activat la Radio Europa Liberă din 2004. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009, este deținătoare a Medaliei „Om Emerit” din 1994. A scris cartea „Rîul de sânge”, în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992).

De asemenea se regăsește printre cele 99 femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014). Tot în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” – în grad de Comandor.

Și totodată, a fost desemnată de cinci ori câștigătorul Topului Jurnaliștii Anului.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.