Actualitate

Jurnalista Valentina Ursu părăsește Radio Europa Liberă după 18 ani de muncă. „Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni”

Cu ceva timp, jurnalista Valentina Ursu şi-a anunţat plecarea de la Radio Europa Liberă după 18 ani de muncă. Într-o postare, pe pagina sa de Facebook, ea spune că pe parcursul acestui timp a învățat de la colegi, cât de important e să ai responsabilitatea cuvântului, munca în echipă, cât de important e să iubești oamenii și să lucrezi pentru oameni.

„Ultima zi la Europa Liberă…Dupa 17 ani de muncă la Radioul Național, au urmat 18 ani la Radio Europa Liberă. A fost cea mai frumoasă parte a vieții mele. La REL am învățat de la colegii mei cât de important e să ai responsabilitatea cuvântului, munca în echipă, cât de important e să iubești oamenii și să lucrezi pentru oameni. Cât de important e să iubești ceea ce faci și să faci cu tot sufletul. Radioul a fost și va fi meseria mea de suflet. Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni” a scris Valentina Ursu pe pagina sa.

Menționăm că, Valentina Ursu este o jurnalistă care a activat la Radio Europa Liberă din 2004. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009, este deținătoare a Medaliei „Om Emerit” din 1994. A scris cartea „Rîul de sânge”, în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992).

De asemenea se regăsește printre cele 99 femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014). Tot în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” – în grad de Comandor.

Și totodată, a fost desemnată de cinci ori câștigătorul Topului Jurnaliștii Anului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *