Actualitate

Jurnalişti din RM, invitaţi la Cluj pentru un proiect despre fonduri europene

Echipa de la Chişinău, formată din jurnalişti de televiziune din Republica Moldova: Olesea Russu, de la TV Moldova 1, Anna Gruşco, de la TV Moldova 1, Aura Revenco, de la Jurnal TV şi Anna Smolnitchi de la TV 7, va sta o săptămână la Cluj, în cadrul proiectului “Jurnalist în România”, lansat de TVR Cluj. Programul sub care se desfăşoară această primă etapă a fost denumit „Acasă în Europa – fondurile europene”.

Următoarea etapă constă în producerea unui show de televiziune, care practic va încheia prima ediţie a proiectului, în cadrul căruia jurnaliştii participanţi îşi vor prezenta reportajele realizate în România. De asemenea, subiectele abordate de către aceştia se vor constitui în fundament pentru organizarea, în cadrul aceleeaşi emisiuni, a unei dezbateri de profil privind fondurile europene şi deschiderea europeană a Republicii Moldova.

Alături de jurnaliştii cooptaţi în proiect, la emisiunea respectivă vor fi invitaţi analişti, reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale şi patronale, precum şi responsabilii de resort ai administraţiilor de la Bucureşti şi Chişinău.

Emisiunea, care încheie prima ediţie a proiectului, va fi produsă la Chişinău, la începutul lunii noiembrie, şi va fi transmisă în direct, atât de către posturile de televiziune din România – TVR Cluj, TVR Moldova, TVR 3, TVR Internaţional, cât şi de televiziunile din Republica Moldova.

Pentru prima dată, jurnalişti români din afara graniţelor ţării – Italia, Spania, Anglia, Ucraina, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova – sunt invitaţi în România, la Cluj-Napoca, în vederea realizării unor materiale de presă – reportaje – în comun cu echipele puse la dispoziţie de către TVR Cluj. Reportajele astfel realizate vor fi prezentate în cadrul unor emisiuni de televiziune transmise concomitent de TVR şi de studiourile TV din ţările participante, anunţă TVR Cluj într-un comunicat de presă.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *