Actualitate

Jurnaliștii de la BBC: Compania care are dreptul să ridice miliardul furat din băncile din R. Moldova se află într-un apartament cu două camere

Una dintre companiile înregistrate pe această adresă Fortuna Unite LP poate să-și revendice dreptul să ridice miliardul furat din băncile Republicii Moldova. Fortuna United este menționată în raportul Kroll ca firma responsabilă de întreagă schemă a fraudei bancare.

BBC a aflat că furnizorii de servicii corporative în străinătate promovează anumite persoane juridice precum parteneriate limitate scoțiene (SLP-uri) ca ideal pentru clienții care doresc confidențialitate.

Din cele 48 de firme britanice implicate în frauda bancară din Republica Moldova, 28 – inclusiv Fortuna United – sunt parteneriate limitate scoțiene.

Investigația jurnaliștilor specializați în domeniul economic Richard Smith și Ian Fraser arată că numărul de parteneriate scoțiene a crescut brusc în ultimii ani. Din 6000 de companii create în ultimele 18 luni, 90% au parteneri corporativi cu sediul în paradisuri fiscale din off-shore.


sursa: bbc.com/agora

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *