Politică

(JURNALIȘTII PROTESTEAZĂ ÎN PARLAMENT – VIDEO) Reporterii și cameramanii au părăsit sala de ședință pentru a reveni în sala de presă

(UPDATE 12.20) Nemulțumiți de faptul că președintele Candu nu a supus la vot propunerea de a permite jurnaliștilor să se adreseze deputaților, reprezentanții mass-media au părăsit sala de ședință pentru a reveni în sala de presă. 

(UPDATE 11.47) Un grup de lucru va fi constituit, în fruntea căruia va fi Liliana Palihovici pentru a găsi o soluție pentru problema accesului jurnaliștilor în sala de ședințe. Până în data de 13 martie, jurnaliștii urmează să discutate cu reprezentanții grupului de lucru pentru a decide tehnic cum vor fi amplasate camerele și unde vor sta jurnaliștii în sală.

Din comisie fac parte: 
Liliana Palihovici
Ala Popescu
Svetlana Ursu
Ion Creanga
Victor Bodiu

Rugat să permită jurnaliștilor să se adreseze deputaților, Candu a menționat din nou, că acest lucru este imposibil.

Într-un final, Candu i-a invitat pe jurnaliști să ia loc în loja presei.

(Știre inițială) ”Dacă este abordare abuzivă haideți să vorbim. Construcția sălii nu permite să aibă acces toți în sală”, a spus Candu.

 

”Cerem acces liber în Parlament pentru jurnaliști și cameramani”, au cerut jurnaliștii ce protestează la acest moment.

”Cameramanii nu sunt jurnaliști. Jurnaliștii au voie să intre în Parlament. Dar imaginile de la ședință vi le oferim noi”, a spus Candu.

Jurnaliștii au cerut să li se ofere o intervenție în fața deputaților pentru a pune în discuție această problemă însă replica lui Candu a fost ”potrivit legii nu aveți voie să aveți o intervenție”. 

Candu a acuzat jurnaliștii că intenționează să blocheze activitatea Parlamentului.

”Vrem să vedem cum deputații se șosotesc, cum se adună la discuții înainte să voteze”, spun jurnaliștii. 

Imediat după schimbul de replici cu jurnaliștii, președintele Parlamentului a anunțat încă o pauză de o ora, cerând Biroului Permanent a Parlamentului să se întrunească în ședință.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *