Sport

Jurnalistul Dorin Galben de la TIMPUL a câștigat un turneu de tenis din România

Turneul s-a jucat cu grupe a câte trei persoane, iar jucătorul basarabean s-a clasat pe primul loc în grupa sa. În prima întâlnire el l-a învins în două seturi (6/1 6/1) pe favoritul numărul doi al turneului și cu 6/0 6/1 pe celălalt adversar. Pe tabloul eliminatoriu, în sferturi, reporterul nostru s-a impus în fața unui tânăr jucător din Pitești cu scorul de 6/0 7/5, iar în semifinală a câștigat un jucător din București (6/3 6/1). În finală jucată duminică, 28 septembrie, reprezentantul Moldovei l-a învins pe un tenisman de 16 ani din Sibiu, cu un scor strâns de 6/4 7/5, asta după ce în setul doi a fost condus cu 1/4. Pentru acest succes el a fost răsplătit cu premii de valoare și cu un număr mare de puncte care îl vor ajuta să urce mai multe poziții în clasamentul general.


Dorin Galben împreună cu Vlad Aurica (favoritul II al turneului)

După ce a revenit acasă, jurnalistul a declarat că nu se aștepta să obțină un rezultat atât de bun. „Am decis să merg la acest turneu ca să mai vizitez România. Știam că acolo vor veni cei mai puternici jucători de peste Prut și mă gândeam că un rezultat bun ar fi să câștig măcar un meci. Faptul că am câștigat turneul este o surpriză și pentru mine, dar și pentru organizatori”, a declarat proaspătul campion. El a mai spus că trofeul este rezultatul unei munci de câțiva ani, dar și răsplata pentru pasiunea pe care o are față de sportul alb.


Dorin Galben împreună cu finalistul Tudor Fantanariu, susținători și organizatori, în timpul ceremoniei de premiere

În cadrul acestui turneu s-au înscris doar jucătorii care au câștigat minimum o proba de simplu a unui turneu jucat în sezonul de vara Tenis Partener.

Evenimentul Summer Stars 2014 „Turneul Campionilor de simplu” a fost la prima ediție. La această competiție R. Moldova a mai fost reprezentată și de jucătorul Alexandr Tlepberghenov care însă s-a oprit la stadia grupelor.

Echipa ziarului TIMPUL îl felicită pe Dorin pentru această performanță și îi dorește multe realizări frumoase atât în domeniul profesional cât și în sport. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *