Politică

Jurnalistul fugarului Șor a devenit primar interimar al orașului Orhei

Jurnalistul Alexei Lungu, care a moderat mai multe emisiuni la posturile de televiziune afiliate penalilor Ilan Șor, Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, a fost numit primar interimar al orașului Orhei, în locul lui Pavel Verejanu, care este consilierul guvernatoarei Găgăuziei, Evghenia Guțul, scrie Europa Liberă.

Lungu va ocupa temporar locul lui Verejanu, ales din partea partidului oligarhul fugar Ilan Șor, în 2019. Verejanu nu a explicat de ce a renunțat la această funcție.

Pe 8 septembrie, acesta l-a propus pe Lungu drept viceprimar al orașului Orhei. Candidatura acestuia a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului Local Orhei.

Verejanu face parte din echipa noii guvernatoare a Găgăuziei, Evghenia Guțul, aleasă și ea din partea Partidului Șor, care-l propune în funcția de vicepreședinte al Comitetului Executiv de la Comrat. Componența executivului autonomiei nu a fost încă aprobată de Adunarea Populară (legislativul local).

Cine este Alexei Lungu și cum a venit în politică?

La începutul lunii august, Lungu a devenit președinte al Partidului „Șansa”, care se numea anterior „Ai Noștri” și care a intrat în blocul politic creat de Ilan Șor, după ce Partidul Șor a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională.

Într-o conferință de presă, jurnalistul a anunțat că a preluat conducerea partidului și că „și-a depus mandatul de jurnalist”. La acea conferință de presă el a fost secundat de primarul orașului Orhei, Verejanu, care a spus că echipa lui Ilan Șor „va susține noul partid”.

Până nu demult, Lungu a moderat un talk-show politic la postul de televiziune Orizont TV, afiliat oligarhului fugar. După suspendarea licențelor mai multor posturi din conglomeratul media al lui Ilan Șor pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale și a războiului din Ucraina”, Orizont TV a preluat mai multe emisiuni ale posturilor temporar închise.

Lungu migrase cu emisiunea sa de la postul TV6. Anterior, el a activat în trustul General Media Group al oligarhului Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat, redenumit în Partidul Social-Democrat European.

Lungu a lucrat și la postul Accent TV, deținut de SRL „Exlusiv Media”, apropiat Partidului Socialiștilor, preluat ulterior de Șor, emisia căruia, la fel, a fost suspendată pe perioada stării de urgență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *