ActualitateInternațional

Jurnalistul rus Dmitri Muratov, atacat în tren: „Ochii îmi ard îngrozitor”

Jurnalistul rus Dmitri Muratov, laureat al premiul Nobel pentru Pace în 2021 şi redactor-şef al cotidianului independent Novaia Gazeta, a anunţat că a fost atacat joi de o persoană necunoscută care l-a stropit cu un produs roşu în tren, scrie Agerpres.

„Un individ necunoscut l-a atacat pe redactorul-şef al Novaia Gazeta şi laureat al premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov în vagonul unui tren”, a anunţat jurnalul pe canalul său Telegram.

„Au turnat vopsea pe bază de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii îmi ard îngrozitor. În trenul de la Moscova la Samara. Plecarea a fost deja amânată cu 30 de minute. Voi încerca să mă spăl”, a declarat Dmitri Muratov citat în această publicaţie. „A strigat: Muratov, e pentru băieţii noştri”, a adăugat jurnalistul.

Mesajul este însoţit de două fotografii realizate vizibil de persoana în cauză: una îl arată reflectat în oglinda a ceea ce par a fi toaleta trenului, cu capul, pieptul şi braţele stropite cu o substanţă roşie.

Cea de-a doua fotografie arată o cuşetă de dormit a trenului stropită cu o cantitate mare de lichid roşu sângeriu.

Novaia Gazeta și-a suspendat activitatea

„Muratov a primit primele îngrijiri medicale şi a luat trenul pentru a merge să-şi vadă mama (…). Îl căutăm pe criminalul care a făcut-o”, a declarat pe Twitter fostul adjunct al lui Muratov, Kiril Martinov.

Amintim că Jurnalul Novaia Gazeta a anunţat la sfârşitul lui martie că îşi suspendă publicaţiile online şi tipărite din Rusia până la finalul intervenţiei din Ucraina, într-un moment în care puterea rusă îşi intensifică presiunea împotriva vocilor critice la adresa sa.

Joi, jurnaliştii publicaţiei exilaţi în străinătate au anunţat lansarea unei noi publicaţii “Novaia Gazeta. Europa” în mai multe limbi, condusă de Martinov, precizând totodată că nu este vorba de o filială a cotidianului original, ci de o reală iniţiativă independentă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *