Economie

Justin Trudeau promite Republicii Moldova două milioane de dolari

Justin Trudeau promite Republicii Moldova doua milioane de dolari. Banii vor fi oferiți prin cadrul Programului de Operațiuni pentru Pace și Stabilizare, scrie Realitatea.md.

Ajutorul de două milioane de dolari, anunțat de Trudeau, este destinat fortificării capacităților Poliției Naționale. El a menționat că banii vor ajuta la asigurarea securității în zone cu număr mare de migranți și refugiați.

„Proiectul va contribui la furnizarea de instruire, echipamente și asistență tehnică Poliției Naționale a Moldovei și va fi esențial pentru eforturile acestora de a aborda problemele de securitate în comunitățile cu mobilitate crescută”, susține Trudeau.

Premierul canadian a reiterat la întrevedere de joi cu Maia Sandu sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei. Otawa va sprijini acțiunile pentru combaterea dezinformării, amenințărilor hibride  și separatismului.

Trudeau a lăudat Republica Moldova pentru că și-a deschis ușile pentru refugiați. „A oferit adăpost, siguranță și alte asistențe umanitare celor peste 800.000 de ucraineni care fug de devastările cauzate de invazia la scară largă a președintelui Putin”, afirmă oficialul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *