Actualitate

(Justiția din Moldova) 80% din judecători au rămas NESCHIMBAȚI de actuala guvernare

În cadrul unei conferinţe la tema integrării europene a Republicii Moldova, oficialul a menţionat că angajaţii corpului judecătoresc vor pleca de bună voie din sistem după ce vor fi supuşi testelor de integritate. Pachetul anticorupţie va veni şi cu alte măsuri, aplicarea cărora va duce la „curăţarea” sistemului de judecători corupţi.

Potrivit ministrului, lucrurile în sistemul justiţiei se schimbă şi datorită factorului extern – presiunea din partea Uniunea Europene. Au apărut primele cazuri de reţinere a unor judecători corupţi. Oleg Efrim a adăugat că rolul politicului este decisiv în reformarea sistemului. Parlamentul are obligaţia să desemneze 3 profesori de drept în Consiliul Superior al Magistraturii şi să nu greşească în alegerea sa.

„Sun obligat să privesc încrezător în viitor, în pofida faptului că nu am niciun fel de influenţă decisivă privind constituirea corpului de judecători, dar sunt primul care va suporta consecinţele pentru neatingerea rezultatelor, alături de Guvern”, a spus Oleg Efrim.

În concluzie, ministrul a mai spus că la actul de corupere participă nu doar funcţionarii care iau mită, ci şi cetăţenii care o propun. Generaţiile viitoare trebuie educate să nu meargă pe această cale, iar acest lucru trebuie să înceapă din şcoală.

Sursa: IPN.md
 
Referințe: Consiliul Superior al Magistraturii spune minciuni despre ziarul TIMPUL și caută dreptate la Consiliul de Presă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *