Social

Justiția din Moldova „lucrează”. O magistrată, anchetată anterior pentru corupție, restabilită în funcţie

Judecătoarea Liubovi Brînza, anchetată anterior pentru fapte de corupție, își va relua activitatea la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost aprobată miercuri, 9 august, de plenul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM).

Cererea de reîncadrare în funcție a fost depusă și de Svetlana Tizu, însă examinarea acesteia a fost amânată pentru o altă ședință, transmite Știri.md.

Menționăm că la 23 octombrie 2018, zece persoane au fost reținute într-un dosar de corupție: trei judecători de la Curtea de Apel, doi judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, un procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar. Din luna februarie 2015, Svetlana Tizu este magistrată la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, numită pe o perioadă de cinci ani. 

Astfel, cele cinci magistrate Galina Moscalciuc, Svetlana Tizu, Liubovi Brânză, Ludmila Ouș și Victoria Hadîrcă, anchetate pentru fapte de corupție, au primit sentințe de achitare. Hotărârea a fost pronunțată la 17 martie, de un complet de judecători de la sediul Buiucani al instanței de fond din Chișinău.

Curtea de Apel Comrat a decis casarea parțială a sentinţei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 17 martie 2021, în cauza penală de corupție în care cinci magistrate au fost achitate.

Magistratele Galina Moscalciuc și Victoria Hadârcă, anchetate anterior pentru fapte de corupție, au fost reîncadrate în funcție. O decizie în acest sens a fost adoptată de plenul CSM. O cerere de reîncadrare în funcție a fost depusă și de Svetlana Tizu, însă examinarea acesteia a fost amânată pentru o altă ședință.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *