Politică

Justiției? Europa? Igor Dodon – decizie favorabilă în judecată. Instanţa i-a redus perioada de aflare în arest la domiciliu

Judecătoria Chişinău a redus, luni, cu 10 zile perioada de aflare în arest la domiciliu pentru Igor Dodon. Pentru prima dată, Igor Dodon nu s-a prezentat la şedinţa de judecată, fiind prezenţi doar avocatul Ion Vâzdoagă şi procurorul Petru Iarmaliuc.

Magistratul Roman Mazureţ a admis parţial demersul procurorilor anticorupţie privind prelungirea cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu pentru Dodon şi a eliberat mandat pentru 20 de zile.

Atât procurororul, cât şi avocatul, sunt decişi să atace în instanţa ierarhic superioară decizia pronunţată de magistratul Mazureţ.

Pentru prima dată, şedinţa de judecată în cazul Ddon a trecut fără protestele socialiştilor în faţa sediului instanţei. La fel, Procuratura Anticorupţie nu a anunţat că va avea loc şedinţa de judecată.

Amintim că 10 zile zile în urmă, Curtea de Apel Chişinău l-a eliberat din Penitenciarul nr.13 pe Petru Merineanu, cumnatul şi preupusul complice al lui Igor Dodon, cel care a încercat să înghită o recipisă în timpul percheziţiilor.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ei paishe mare lucru a facut dansul gresit? Doar ca a vrut sa ni vanda la fratii rusi si ca avea mereu culiocul la dansul, acum atata obijduiala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *