CSI / Rusia

Kadîrov a semnat: Polițiștii ceceni pot trage pentru a-și ucide colegii din alte regiuni ale Rusiei

Decizia lui Kadîrov este răspunsul la incidentul care a dus la uciderea unui cecen în districtul Leninski din Republica Cecenia de către poliţiştii din regiunea Stavropol. Poliţiştii ruşi se aflau în urmărirea unui infractor cecen, pe care însă l-au împuşcat mortal în timpul încercării de arestare.

„Pe teritoriul nostru aşa ceva nu va mai avea loc, cei care cred altfel – vor vedea că greşesc. Cineva a vrut … l-au luat pe cecen, l-au ucis – aşa ceva nu se va mai întâmplă” – a spus Kadîrov, citat de Snob.ru.

„Trebuie să ne dea socoteală. Noi nu avem dreptul să intrăm pe teritoriul Ingusetiei pentru a desfăşura acţiuni anti-teroriste”, – a spus Kadîrov. Şi dacă suntem gazde, atunci ar trebui să avem doar noi controlul. Cine vine mascat, cu căşti de protecţie – va fi considerat infractor …”, – a spus el.

Pe 19 aprilie, o unitate de intervenţie a poliţiei din Stavropol l-a încolţit la Groznîi pe cecenul Jambulat Dadaev, aflat în căutare federală. În timpul schimbului de focuri, cecenul a fost ucis.

Kadîrov a fost indignat de incident, spunând că acesta a provocat tensiuni la Groznîi, din cauza focurilor de armă care au răsunat în oraş.

El a menţionat că în acel moment la Groznîi avea loc un meci de fotbal între echipele „Terek” şi „Dinamo”, iar în oraş se aflau sute de turişti din alte regiuni.

De asemenea, el a declarat că poliţia din Stavropol a comis o încălcare flagrantă a legii prin faptul că nu a informat colegii ceceni cu privire la operaţiunea desfăşurată pe teritoriul Ceceniei.

sursa. paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *