Externe

Kadîrov este bolnav, cu suspiciuni de otrăvire: A chemat din Emiratele Arabe Unite un nefrolog. „Nu are încredere în medicii din Moscova”

Ramzan Kadîrov, în vârstă de 46 de ani, are probleme majore de sănătate, și cel mai probabil probleme cu rinichii, a dezvăluit jurnalistul kazah Azamat Maitanov, informează portalul ucrainean Dialog. Anume din acest motiv, Kadîrov a absentat la discursul lui Vladimir Putin despre starea națiunii ruse.

Ahmed Zakaiev, reprezentantul cabinetului de miniștri al republicii cecene Icikeria, guvern separatist nerecunoscut care luptă pentru independența față de Federația Rusă, susține că cecenul Kadîrov este bolnav de multă vreme și chiar a devenit dependent de medicamente.

Alte surse mai scriu că Kadîrov ar fi fost otrăvit și , din cauză că „nu are încredere în medicii moscoviți”, a decis să cheme un nefrolog din Emiratele Arabe Unite.

Doctorul Yassin Ibrahim El-Shahat, care are 30 de ani de experiență, a sosit deja la Groznîi. Domeniul de de expertiză al medicului este nefrologie, dializă, transplant și insuficiență renală acută.

Pe 17 ianuarie, în timpul unei transmisiuni în direct pe canalul său de Telegram, șeful Ceceniei a a afirmat că este bolnav de nimic grav, potrivit Grozny TV.

De asemenea, Kadîrov a menționat că „este în concediul său anual”, dar continuă să participe la procesele importante. În 2022, jurnaliștii de la Ukrainska Pravda au scris că, în ultimul an, președintele Ceceniei a vizitat Emiratele Arabe Unite de 14 ori.

Pentru a zbura la Dubai, unde Ramzan Kadîrov are o vilă de lux în resortul de cinci stele Zabeel Saray Royal Residences, din Palm Jumeirah, liderul de la Groznîi folosește un avion Airbus A319 de 80 de milioane de euro.

Pe 5 octombrie, în ziua care a împlinit 46 de ani, Kadîrov a anunțat, pe canalul său de Telegram, că Putin l-a avansat la gradul de general-colonel, al treilea cel mai înalt din Forțele Armate ale Federației Ruse, după cel de mareșal și de general.

La sfârșitul lunii martie, Kadîrov a primit gradul de general-locotenent. În 2020, devenise general-maior. De asemenea, acesta a fost distins cu cel mai înalt premiu al Federației Ruse, titlul de Erou al Rusiei.

Forțele speciale din Cecenia, așa-numiții „kadîroviți”, participă la ofensiva militară din Ucraina alături de trupele ruse. Acesta și-a mai trimis și în trecut luptători pentru a sprijini operațiunile militare ale Rusiei din Georgia sau Siria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *