Externe

Kadîrov îl ceartă pe președintele Turciei: „Musulmanii din Rusia au fost întristați”

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, l-a certat pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și i-a cerut să-și reconsidere oferta și să nu faciliteze evacuarea luptătorilor ucraineni blocați în combinatul siderurgic Azovstal, din orașul-port asediat Mariupol. Kadîrov a transmis mesajul, ca de obicei, pe Telegram, transmite Libertatea.ro

„Administrația președintelui turc Recep Tayyip Erdogan era pregătită să-i evacueze pe naziștii Regimentului Azov blocați în pivnițele din Azostal.

Cu tot respectul față de liderul statului Musumal, aș dori să vă reamintesc că regimentul Azov este o formațiune armată criminală fascist-nazistă care este implicată în numeroase atrocități și crime ale populației civile din Donbass.

În pivnițele de la Azovstal acești criminali fasciști țin civili, folosindu-i drept scuturi umane. Membrii acestei organizații de bandiți sunt cunoscuți în Ucraina și în străinătate pentru declarațiile lor regulate care insultă marile valori islamice și ridiculizează religia islamului în general.

Dacă musulmanii din Rusia au fost întristați de vestea că Turcia, o țară musulmană, a ajutat Ucraina cu aprovizionarea cu drone Bayraktar, atunci imaginați-vă cât de ascuțit au perceput mesajul că Turcia este gata să evacueze oponenții și detractorii înfocați ai islamului?

Fac un apel către președintele turc Recep Tayyip Erdogan: oamenii din Azov sunt ucigași și atei, pe care acum doresc să vi-i prezinte drept victime nevinovate ale agresiunii ruse. Nu te lăsa înșelat de infractorii care vor să evite procesul și pedeapsa binemeritată, cu ajutorul tău.”, a scris Kadîrov pe pagina sa de Telegram.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a declarat pentru Reuters că Ankara a propus Kievului să efectueze o evacuare pe mare a luptătorilor răniți blocați în fabrică. Kalin a spus că a discutat propunerea cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, deși Moscova nu a fost de acord cu aceasta.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat victoria la Mariupol și a ordonat armatei sale să nu asalteze uzina, ci să blocheze accesul, în urmă cu aproape o lună.

Cu toate acestea, luptătorii ucraineni, conduși de batalionul Azov, au raportat că luptele nu au încetat și că Rusia a continuat să încerce să asalteze Azovstal, despre care au insistat că nu este încă sub controlul Moscovei. Ei au mai spus că soldații răniți „mureau” acolo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Musulmanii nu s-au intristat,ci doar tradatorii propriului popor cecen .Putin le-a distrus tara,a omorit mii de ceceni,da Cadirov ii pupa mina calaului… Cine e tradator,Erdogan sau Cadirov ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *