CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Kadîrov îl critică din nou pe „țarul” de la Kremlin și sugerează ștergerea orașelor din Ucraina de pe fața pământului

Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin, consideră slab răspunsul Rusiei în Ucraina „la bombardamentele trupelor de la Kiev” și sugerează ștergerea orașelor din țara invadată de pe fața pământului, relatează publicația rusă economică Kommersant și Hotnews.

Cecenul este din nou nemulțumit de deciziile pe care le ia președintelui rus și cere să ia măsuri mult mai dure pentru a-i pedepsi pe ucraineni pentru „bombardamente”.

„Răspundem… bine, deci, după părerea mea, răspundem slab. Dacă un obuz aterizează în direcția noastră, în regiunea noastră, este necesar să ștergem orașele de pe pământ pentru a putea vedea orizontul îndepărtat, pentru ca oamenii să înțeleagă că nici nu se pot gândi să tragă în direcția noastră. Nu ar trebui să vedem ce se va întâmpla mâine dacă vom lua vreo decizie”, a declarat Kadîrov într-un mesaj pe canalul său de T“>elegram.

Criticii lui Kadîrov mor

Oamenii care l-au criticat pe Kadîrov au fost asasinați, la fel cum se întâmplă și în cazul inamicilor Putin. Una dintre aceste persoane este jurnalista de investigație Anna Politkovskaya, împușcată în fața apartamentului ei în 2006, de ziua de naștere a lui Putin. Deși doi bărbați au fost condamnați la închisoare pe viață, anchetatorii nu au reușit să stabilească cine a ordonat asasinatul, relatează sursele citate.

În 2009, activista rusă pentru drepturile omului Natalia Estemirova a fost împușcată în Caucazul de Nord – un alt critic proeminent al represiunii dure a lui Kadîrov.

De asemenea, au existat ucideri în străinătate ale foștilor asociați ai lui Kadîrov, cum ar fi fostul bodyguard Umar Israilov la Viena și Sulim Yamadayev în Dubai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *