ActualitateInternațional

Kadîrov, sluga Kremlinului spune că a primit un ordin de la Putin să cucerească mai întâi Donețk și Lugansk, apoi Kiev și alte orașe

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, spune că Rusia vrea să cucereacă Kievul, o ofensivă urmând să fie declanșată nu numai asupra orașului-port Mariupol, ci și asupra capitalei ucrainene și a altor orașe ale țării, relatează BBC și Reuters cu referire la Libertatea.ro.

„Ramzan Kadîrov spune că a primit un ordin de la Putin să cucerească în primul rând regiunile Donețk și Lugansk și după aceea Kiev și toate celelalte orașe”, notează și canalul Nexta.

„Va avea loc o ofensivă… nu numai asupra lui Mariupol, ci și în alte locuri, orașe și sate. Luhansk și Donețk – vom elibera complet în primul rând… și apoi vom lua Kievul și toate celelalte orașe. Vă asigur că nici un pas nu va fi făcut înapoi”, a spus Kadîrov într-un videoclip publicat pe contul său de Telegram.

Declarația cecenului vine în contextul în care în ultimele săptămâni, trupele ruse s-au retras din zona capitalei ucrainene pentru a se concentra pe zonele din estul țării.

Oficialii ruși au spus că forțele sale se axează acum pe „eliberarea completă” a Donbasului, referindu-se în linii mari la regiunile Lugansk și Donețk.

Susținătorul lui Vladimir Putin, Ramzan Kadîrov susține că se află în Ucraina alături de forțele ruse la mijlocul lunii martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *