Fotbal

Karim Benzema a revenit la Real Madrid după ce anterior fusese învinuit de tentativă de șantaj

„Președintele clubului Real Madrid a avut o întâlnire cu atacantul său, în cursul căreia l-a asigurat de întregul său sprijin și de încrederea sa”, convins de „totala nevinovăție” a jucătorului său, a anunțat clubul într-un comunicat.

Anterior, în cursul serii, Real a precizat că jucătorul francez s-a "pregătit la centrul de antrenament al lui Real Madrid, unde a efectuat o ședință solitară în această după-amiază". Atacantul, accidentat la ischiogambieri, urmează un proces de recuperare.

După 24 de ore de reținere la sediul poliției judiciare din Versailles, Benzema a fost acuzat joi de "complicitate la tentativă de șantaj și asociere la un grup infracțional în vederea pregătirii unui delict, care se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare". El a fost plasat sub control judiciar cu interdicția de a intra în contact, pentru orice motiv, cu Mathieu Valbuena și cu celelalte persoane anchetate, conform parchetului din Versailles.

Procurorii investighează o plângere depusă în luna iunie de Valbuena, care a primit un apel anonim în care i se cerea suma de 150.000 de euro, în caz contrar urmând să fie făcut public pe internet cu clip video cu conținut sexual în care apărea jucătorul echipei Olympique Lyon. În fața anchetatorilor, Benzema a recunoscut că a discutat cu Valbuena despre acest clip.

Luna trecută, fostul internațional francez Djibril Cisse a fost arestat în acest caz, dar apoi a fost eliberat și s-a renunțat la acuzațiile formulate împotriva sa.

După ce a fost arestat miercuri dimineață, Benzema a "recunoscut că a intervenit pe lângă Valbuena la cererea unui prieten din copilărie", care a fost "contactat de escrocii care aveau în posesia lor clipul video".

„El a declarat că s-a înțeles cu prietenul său din copilărie legat de ce trebuia să spună pentru ca coechipierul lui să negocieze exclusiv cu ei”, a adăugat o sursă judiciară. Potrivit acesteia, Benzema a asigurat că „a vrut să-i facă un serviciu prietenului său”, fără a se gândi că-i face rău lui Valbuena.

Avocatul său, Sylvain Cormier, a reafirmat joi că jucătorul lui Real nu a fost implicat în afacere și „își proclamă inocența”. El a asigurat că Benzema „nu a recunoscut nimic”.

Cei trei presupuși șantajiști, care au fost arestați, au contactat în acea perioadă o a patra persoană, acest prieten din copilărie al fraților Benzema, pentru a-l folosi pe atacantul lui Real în tentativa lor de extorcare. Acest apropiat al lui Benzema a fost prezentat și el judecătorului. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *