Internațional

Kerry a evocat un “plan B” în caz de eșec al diplomației în Siria

"Există în acest moment discuții importante despre un plan B, în cazul în care nu am reuși la masa" de negocieri, a admis Kerry în fața Comisiei pentru afaceri externe a Senatului SUA.

Informații cu privire la acest ipotetic "plan B", care ar pune mai mult accent pe opțiunea militară pentru a pune capăt conflictului din Siria, au circulat la începutul lunii februarie între diplomați și în presă, în timpul unei vizite, pentru a nu știu cîta oară, a lui John Kerry în Europa, amintește AFP.

Dar secretarul de stat mizează de trei ani pe diplomație pentru a găsi o cale de ieșire din război.

El este artizanul, împreună cu omologul său rus Serghei Lavrov, al unui plan de pace care s-a tradus prin mai multe acorduri internaționale începînd din 2012: Geneva, Viena, New York și ultimul la Munchen pe 12 februarie, semnat de 17 țări și trei organizații multilaterale ale Grupului internațional de sprijin pentru Siria (ISSG).

Evocînd acest text, președinții american și rus Barack Obama și Vladimir Putin au convenit luni asupra modalităților unei încetări a focului începînd de vineri 26 februarie la 22.00 GMT.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *