Actualitate

Kerry avertizează Rusia că răbdarea SUA în privința Siriei este „foarte limitată”

„Rusia trebuie să înțeleagă că răbdarea noastră nu este infinită. De fapt, este chiar foarte limitată pentru a ști dacă Al-Assad trebuie sau nu să dea socoteală” pentru rolul său într-un conflict care a făcut deja 280.000 de morți în decurs de cinci ani, a declarat secretarul de stat american, la Oslo, la sfârșitul unei întrevederi cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif.

Deși susținători ai armistițiului și procesului de pace în Siria, SUA și Rusia nu se pun de acord cu privire la problema plecării lui Al-Assad, crucială în soluționarea conflictului sirian. Pentru Washington, plecarea președintelui sirian nu este negociabilă, în timp ce pentru Kremlin numai alegătorii sirieni au dreptul să decidă soarta acestuia.

Statele Unite ale Americii sunt „de asemenea gata să ceară socoteală (grupurilor armate) membre ale opoziției”, suspectate de abuzuri sau care „continuă luptele încălcând acordul de încetare a focului”, a mai spus John Kerry.

Trei runde de negocieri indirecte între regimul sirian și opoziție au fost organizate în acest an la Geneva, sub auspiciile ONU, însă nu au condus la niciun rezultat.

La începutul lunii iunie, Bashar al-Assad a promis să recucerească „fiecare centimetru” din țara sa, spulberând speranțele unei încetări a ostilităților de durată. 
 
agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *