Actualitate

Kerry pentru un ajutor suplimentar și o soluție “politică” în Ucraina

Declarația a fost făcută sâmbătă, de către secretarul de stat John Kerry, relatează AFP.

Aceste comentarii făcute de Kerry intervin în timp ce occidentalii, reuniți sâmbătă la Munchen, au cerut președintelui rus Vladimir Putin "acte" pentru a aduce pacea în Ucraina, insistând de asemenea ca Kievul să accepte "deciziile necesare", în timp ce situația se degradează din nou în estul țării.

"N-am nicio îndoială că un ajutor suplimentar, de tip economic și sub alte forme va merge în Ucraina", a declarat Kerry într-un interviu la canalul NBC de la Munchen unde participa la Conferința pentru Securitate.

"Și vrem de asemenea să spunem că nu există o soluție militară. Soluția este politică, diplomatică", a adăugat el, în interviul ce urmează a fi difuzat integral duminică.

Liderii occidentali au condamnat în unanimitate, la o conferință la Munchen, sprijinul Rusiei pentru rebelii din Ucraina, dezmințit de Moscova, dar s-au arătat divizați cu privire la problema furnizării de arme armatei ucrainene, amintește AFP.

Ideea trimiterii de echipament militar de înaltă tehnologie a fost un timp avută în vedere de Washington.

SUA au furnizat până acum echipament militar neletal, cum ar fi veste antiglonț și căști.

Vladimir Putin a declarat la rândul său că Rusia "nu are de gând să facă război cu nimeni", dar a denunțat sancțiunile impuse Rusiei de Occident.

"Noi trebuie să-i spunem clar (lui Vladimir Putin) că suntem total angajați să păstrăm integritatea și suveranitatea Ucrainei în toate cazurile", a mai afirmat Kerry.

La rândul său, vicepreședintele american Joe Biden i-a cerut la Munchen lui Putin "fapte, nu vorbe" și să arate că este gata să lucreze la o soluționare politică a crizei.

Sursa: Agerpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *