CSI / Rusia

Kerry pleacă la Moscova săptămâna viitoare pentru a discuta despre conflictul din Siria

”Într-o săptămână mă voi deplasa la Moscova, unde mă voi întâlni cu Putin și cu Lavrov (ministrul rus de externe)”, a afirmat Kerry, aflat la Paris cu prilejul conferinței ONU pe tema modificărilor climatice (COP21).

Șeful diplomației americane a adăugat că Rusia a avut o abordare ‘constructivă’ în ceea ce privește găsirea unei soluții politice la conflictul sirian, participând activ la organizarea discuțiilor internaționale de la Viena în problema Siriei.

SUA și Rusia au făcut eforturi pentru a reuni un grup de puteri mondiale și regionale care să găsească soluții pentru încetarea focului în Siria și pentru o tranziție politică în această țară, însă între Washington și Moscova au apărut probleme după ce Statele Unite au anunțat că, la 18 decembrie, la New York, vor găzdui viitoarea reuniune a ‘grupului internațional de susținere a Siriei’.

Rusia a apreciat marți că este ‘prematur’ să anunțe participarea sa la această reuniune, în contextul în care Arabia Saudită organizează întâlniri între facțiunile opoziției siriene.

Interfax notează că ultima vizită a secretarului de stat american la Moscova a avut loc în luna mai a acestui an, când a purtat convorbiri cu Vladimir Putin și cu Serghei Lavrov pe subiectul crizei ucrainene.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *