Externe

Kerry: Rusia urmărește menținerea la putere a președintelui sirian

„Dorim restabilirea păcii și oprirea violențelor”, a mai spus Kerry, în cadrul unei conferințe de presă la Madrid alături de omologul său spaniol Jose Manuel Garcia Margallo.

Totodată, John Kerry și-a exprimat temerea că prin intervenția sa în conflict, Rusia urmărește „doar menținerea la putere” a președintelui sirian Bashar al-Assad, ceea ce, în opinia sa, nu va face decât „să atragă mai mulți jihadiști și să crească numărul de refugiați”.

Potrivit secretarului, întâlnirile vor avea loc pe parcursul săptămânii viitoare. Recent, ministrul adjunct al apărării, Anatolie Antonov a declarat că Rusia și SUA lucrează asupra unui memorandum ce va asigura securitatea zborurilor deasupra Siriei. Oficialul rus a menționat că acest document va marca viitoarea colaborare dintre cele două țări.

Aviația rusească și-a început intervenția în Siria pe 30 septembrie curent. Federația Rusă menționează că țintește doar pozițiile organizației jihadiste Statul Islamic, însă în tot acest timp, țara a fost învinuită de nenumărate ori că susține armata președintelui sirian Bashar al-Assad aflată în luptă cu opoziția.

timpul.md / agerpres.ro, traducere de pe tvrain.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *