Actualitate

Kerry și Lavrov vor discuta despre asasinarea opozantului Nemțov

Situația din Ucraina la fel este pe ordinea de zi a celor doi lideri, iar discuțiile vor avea loc la Geneva.

Convorbirile coincid cu un raport al ONU asupra încălcării drepturilor omului și a ajutorului umanitar în estul Ucrainei. Raportul ONU a subliniat că conflictul a afectat cel puțin 6 mii de vieți și sute de morți în ultimele săptămâni.

La această întâlnire, Kerry va ridica întrebări asupra asasinării la Moscova a lui Boris Nemțov, unul dintre principalii opozanți ai președintelui Vladimir Putin.

Boris Nemțov a fost împușcat pe un pod în apropierea Kremlinului, iar acesta ar fi planificat un miting anti război și se presupune că lucra asupra unui raport pentru a demonstra prezența trupelor ruse în Ucraina. Aliații lui Nemțov acuză Kremlinul de cele întâmplate în seara de vineri, dar președintele Vladimir Putin a promis că va găsi ucigașii.

Kerry va cere o investigare amplă, care după părerea lui va examina nu doar condițiile și cine a fost asasinul, dar la comanda cui a fost efectuat omorul.

Ancheta va trebui să fie "acceptabilă atât pentru poporul rus, cât și la nivel internațional", a afirmat unul dintre oficialii americani care îl însoțesc pe John Kerry.

Statele Unite și Rusia întrețin relații care s-au deteriorat constant după revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012. În prezent, ele se situează la un nivel nemaivăzut de la încheierea Războiului Rece, în principal din cauza conflictului din Ucraina.

Sursa: BBC/ Timpul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *