CSI / Rusia

KGB-istul Kiril i-a interzis unui preot rus să slujească în biserică pentru că a înlocuit cuvântul „victorie” cu „pace”

Patriarhul Kiril al Rusiei a emis un decret prin care i-a interzis unui preot din Lublino, Ioan Koval, să slujească în biserică. Motivul acestei decizii a fost că acesta, într-una dintre rugăciuni, a înlocuit cuvântul „victorie” cu cuvântul „pace”. Decretul patriarhului a fost postat pe 3 februarie pe site-ul diecezei Moscovei, relatează Fontanka.

Astfel, potrivit Podyom, preotul Ioan Koval, în loc să folosească expresia „Ridică-te, Doamne, ca să ajuți poporul Tău și să ne dea biruință prin puterea Ta”, a rostit un text ușor modificat: „Ridică-te, Doamne, ca să ajuți poporul Tău și să ne dăruiască nouă pace prin puterea Ta”.

Anterior, Biserica Ortodoxă Rusă a distribuit „Rugăciunea pentru Sfânta Rusie” către toate bisericile ortodoxe „pentru citire obligatorie”.

Clericul Koval a fost găsit vinovat de „arbitraritate”. Lui îi este interzis să susțină slujbe „până la sfârșitul examinării cazului său în Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Eparhial de la Moscova”.

Reamintim că săptămâna trecută, capul Bisericii ortodoxe Poloneze, arhiepiscopul Sawa, i-a trimis o scrisoare, cu ocazia împlinirii a 14 ani de la instalarea ca Patriarh la Moscova, patriarhului Kiril. Conținutul scrisorii pare să indice că arhiepiscopul polonez Sawa sprijină acțiunile Rusiei în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Când pleacă pacea, pleacă și Dumnezeu… A devenit PACEA, darul cel mare al Mântuitorului, un PARADOX pentru preanefericitul apostat ORTODOX? Hristos a venit să aducă pace pe pământ. „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire.” Ce mai mare tâlhărie este să încerci să le furi oamenilor ceea ce însuși Dumnezeu a sădit in inimile lor, credința și conștiința. Pacea este darul Duhului Sfânt adus în inima omului. ”Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni” (Fapte 5:17-42). Oare nu a auzit ”teologul” de paradă a lui Putin, că păcatul împotriva Duhului Sfânt nu se iartă niciodată?

    1. Baliverne de adormit copiii. Nu stiu ce o fi vrut sa aduca “Mantuitorul” pe pamant – cert este ca la 5 minute dupa ce a fost rastignit, crestinismul, asa cum l-o fi visat el probabil, a incetat sa mai existe. De atunci, adica de vreo 2000 de ani, n-a mai existat nici un singur crestin adevarat, cel putin nu in “sanul bisericii”. Cine e atat de tampit sa pupe p(oa)la unor barbosi de obicei supra-hraniti, care se pretind a fi “trimisii domnului” si le stiu pe toate desi nu au invatat nimic de valoare, isi merita soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *