Actualitate

KGB-ul din Kișinău SE JUSTIFICĂ: George Simion ar pune în pericol securitatea națională

Cetăţeanul român a primit interdicţie de a mai intra pe teritoriul R. Moldova cinci ani.

”În legătură cu adresările parvenite la adresa Direcției relații publice a MAI informăm, că potrivit art. 55 al Legii nr. 200 din 2010, autoritățile naționale sunt în drept să adopte decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă ca o măsură asigurătorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională. Astfel, la 13 mai curent, în baza materialelor acumulate, în privința cetățeanului României, Simion George-Nicolae, de către Biroul Migrație și Azil al MAI a fost emisă și înmânată persoanei decizia privind declararea drept persoană indezirabilă”, se arată în comunicat remis pe pagina oficială a ministerului.

Reamintim că, George Simion, președintele platformei unioniste "Acțiunea 2012", care militează pentru Unirea Republicii Moldova cu România, a fost reținut de Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova. Contactat de TIMPUL, acesta a declarat că a fost reținut de SIS și a primit o interdicție de intra în R. Moldova pe o perioadă de 5 ani. SIS-ul îl va escorta până la hotarul cu România. „Sunt reținut de SIS. Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai. Distribuiți!”, scrie George Simion pe Facebook.

Evenimentul de pe Facebook dedicat protestului din 16 mai a fost șters în urmă cu câteva zile pentru a încerca să descurajeze lumea să participe. Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI adresează un apel tuturor oamenilor din teritoriu să vină la Chișinău la 16 mai 2015 pentru a cere să li se facă dreptate. Trebuie să arătăm că populația din satele, orășelele și raioanele noastre are un cuvânt de spus cu privire la deciziile care se iau în capitală și îi vizează pe ei în mod direct.

Ambasada României la Chişinău a aflat în după-amiaza zilei de miercuri, 13 mai, din surse publice, despre reţinerea cetăţeanului român George Simion de către reprezentanţi ai Biroului Migraţie şi Azil al Republicii Moldova şi a cerut clarificări, luând legătură şi cu Simion, aflat acum în drum spre România.

Informaţiile sunt prezentate de Ministerul român al Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis miercuri seara.

"Misiunea diplomatică a luat imediat legătura cu autorităţile competente ale Republicii Moldova – Ministerul Afacerilor Interne şi Biroul Migraţie şi Azil – şi a solicitat clarificări. O cerere formală în acest sens a fost adresată Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. În paralel, Ambasada l-a contactat pe cetăţeanul român, pentru a asigura întreaga asistenţă care ar fi putut fi necesară. Domnul George Simion a informat misiunea diplomatică cu privire la situaţia sa, fără a formula solicitări concrete. În prezent, cetăţeanul român este în drum spre România", se arată în comunicat.

Ministerul adaugă că, prin Ambasada României la Chişinău, păstrează în atenţie cazul, pentru obţinerea tuturor informaţiilor clarificatoare.

Bucureștenii ies în stradă astăzi, 14 mai, pentru a protesta faţă de expulzarea liderului Acţiunii 2012, George Simion.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *