Ucraina

Kiev – desemnat cel mai bun oraș din lume în 2023. Orașele ruse Moscova şi Sankt Petersburg, excluse din evaluare

Kiev a fost desemnat cel mai bun oraș din lume în 2023. Distincția onorifică a fost acordată de o companie canadiană, după ce au fost comparate și analizate 24 de criterii.

„Graţie rezilienţei, ireductibilităţii locuitorilor Kievului, adică faptul că au ales să rămână în oraş în pofida războiului, dar şi a curajului lor în faţa războiului, experţii agenţiei internaţionale au acordat capitalei titlul onorific de cel mai bun oraş al lumii”, a menționat primarul Kievului, Vitali Kliciko, într-o postare pe pagina sa de Telegram

De asemenea, potrivit edilului Capitalei Ucrainei, experţii internaționali au remarcat dezvoltarea importantă a infrastructurilor oraşului în ultimii zece ani, în special, crearea unor noi parcuri şi pieţe şi reamenajarea celor deja existente, curăţenia parcărilor şi înnoirea parcului auto al transportului municipal.

În clasificarea elaborată pentru anul acesta, Compania Resonance Consultancy, a exclus din evaluare oraşele ruse Moscova şi Sankt Petersburg, din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Compania selectează în analizează oraşele care sunt principalele centre urbane ale unei ţări şi cele care au o zonă metropolitană de peste un milion de locuitori, ierarhizându-le apoi în funcţie de 24 de criterii grupate în şase categorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *