Actualitate

(Kiev Post) Regiunea transnistreană, un cal troian al Rusiei în războiul informațional din Ucraina

Regiunea Odesa se află în prima linie a țintelor războiului informațional purtat de Rusia în Ucraina, se arată în analiză,
precizându-se că „produsul de informații de radio și de televiziune din zonă (provenind din regiunea transnistreană și din Republica Moldova – n.r.) contrazice legislația ucraineană în majoritatea cazurilor”.

Centrul din Kiev dă drept exemplu postul de televiziune RTR-Moldova, care include în pachetul său de difuzare în limba rusă canalul „RTR-Planeta”, interzis în Ucraina. „Aceeași situație se aplică și programului PRIME”, aflăm din analiză.

„Primul canal. Network World”, „NTV World”, „Rusia-24”, „RTR-Planeta”, produse mass-media trecute pe lista interdicțiilor de către autoritățile ucrainene, sunt „catapultate” însă peste blocadă prin intermediul regiunii transnistrene.

„Situația este agravată de faptul că, potrivit estimărilor preliminare, doar 70% din regiunea Odesa primește semnal digital. În unele zone de frontieră, rezidenții sunt în imposibilitatea de a primi un produs TV ucrainean cu un semnal digital și se văd puși în situația de a consuma doar produse informaționale străine”, subliniază specialiștii Centrului de Cercetări Militare și Politice din Kiev.

sursa: infoprut.ro

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.