CSI / Rusia

Kievul extinde embargoul impuși rușilor pentru ketchup şi produsele de patiserie

Produsele supuse anterior acestui embargo erau carnea, peştele, alcoolul şi dulciurile. Începând de miercuri, Kievul a decis să-l extindă şi în ceea ce priveşte ketchupul şi produsele de patiserie provenind din Rusia.

Este vorba despre un nou episod în războiul comercial căruia i se livrează cele două ţări. 

Rusia a impus în urmă cu câteva săptămâni un embargo unor noi produse ucrainene. "Măsura pe care o adoptăm trebuie să contribuie la contracararea agresiunii ruse. Iar ea trebuie să permită totodată o mai bună protejare a pieţei noastre interne. În timp ce soldaţii noştri ne apără frontierele şi statul suveran, Guvernul ne apără piaţa şi interesele economice", a declarat miercuri Arseni Iaţeniuk.

– Rusia a blocat tranzitul produselor ucrainene către Asia Centrală

Cealaltă preocupare a Kievului este să poată să-şi trimită produsele către terţe ţări. Pentru a face acest lucru, adesea este necesară tranzitarea Rusiei. Însă, în ultimele săptămâni, Moscova a blocat acest tranzit, ceea ce afectează relaţiile comerciale ale Kievului în special cu ţările din Asia Centrală şi l-a obligat la un ocol prin Belarus.

Ucraina s-a adresat deja Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Kievul a depus deja o plângere la OMC în legătură la embargoul rus. Autorităţile ucrainene speră ca problema interzicerii tranzitului mărfurilor ucrainene via Rusia să fie studiată în cadrul următoarei reuniuni OMC, prevăzute la sfârşitul lui februarie, potrivit unei corespondente Euronews la Kiev.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *