CSI / RusiaUcraina

Kievul insită că orice plan de încheiere a războiului cu Rusia trebuie să prevadă revenirea Ucrainei la frontierele din 1991

Mihailo Podoleak, consilier politic al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat vineri, 24 februarie, că orice plan de încheiere a războiului cu Rusia trebuie să includă retragerea trupelor ruse în afara frontierelor Ucrainei din 1991, transmite Agerpres.

Podoleak s-a pronunţat după ce China a prezentat un plan cu 12 puncte pentru un armistiţiu în Ucraina. El se referea la frontierele ucrainene din momentul dezmembrării Uniunii Sovietice.
 


Mihailo Podoleak a scris pe pagina sa de  Twitter că ”orice ”plan de pace” doar cu un armistiţiu şi deci cu o nouă linie de demarcaţie şi continuarea ocupării teritoriului ucrainean nu are legătură cu pacea, ci cu îngheţarea războiului, înfrângerea Ucrainei şi următoarele etape al genocidului rusesc”. ”Poziţia Ucrainei este cunoscută – retragerea trupelor ruse la frontierele din 1991”, insistă consilierul prezedențial de la Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Plus la aceasta Ucraina sa intoarca Romaniei paminturile ocupate ! o parte a Bucovinei si sudul Basarabiei, Bugeacul. Speram ca conducerea Romanie sa se trezeasca odata din somnul vesnic!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *