Actualitate

Kievul l-ar putea sancționa pe Krasnoselski. Podolyak: Deciziile sunt în curs de elaborare

Kievul nu exclude că l-ar putea sancționa pe separatistul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoliak, a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru NewsMaker că asemenea decizii sunt în curs de elaborare.

„Mâna dreaptă” a lui Volodimir Zelenski nu a precizat când ar putea fi aprobată hotărârea. Dar, potrivit lui, actualmente Kievul examinează și eventuale riscuri.

„Se discută asemenea opțiuni. O astfel de decizie va fi luată un pic mai târziu și toată lumea va ști despre ea. Preferăm să avem o abordare pragmatică: Vor exista decizii, vor fi anunțate și vor intra în vigoare. Sunt examinate toate riscurile, inclusiv riscurile legate de asemenea subiecți. Deciziile în privința lor sunt în curs de dezvoltare și vor fi adoptate”, a conchis Podolyak.

De asemenea, oficialul ucrainean a mai punctat în cadrul interviului că administrația de la Kiev nu are ce reproșa Chișinăului, în contextul poziției pe care a luat-o față de război. Anterior, el a devenit mediatorul unui scandal public, după ce ministrul de Externe Dmitro Kuleba spunea că Moldova și Georgia, prin depunerea cererilor de aderare la UE, „au o încercare de a atașa cele două vagoane ale lor la un tren ucrainean de mare viteză care se deplasează la Bruxelles”. La rândul său, el puncta în cadrul emisiunii de la TV8 că asemenea afirmații nu sunt oportune.

Vă amintim că la sfârșitul lunii aprilie, Podolyak sugera Moldovei să aștepte „oaspeți” la porțile Chișinăului dacă Ucraina nu va rezista. Atunci el oferea asigurări că țara sa va acorda regiunii securitate strategică.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *