InternaționalRăzboi

Kievul, pe lista rușilor pentru bombardamentele planificate de Ziua Independenței Ucrainei

Rusia va încerca să mărească numărul de atacuri cu rachete de croazieră asupra unui număr de orașe ucrainene pe 23 august și de Ziua Independenței Ucrainei, 24 august. Kievul va fi cu siguranță pe această listă. Despre acest lucru a fost anunțat de consilierul șefului biroului președintelui Zelenski, Mihail Podoleak, în cadrul unei emisiuni TV, transmite Ziare.com.

„Îți amintești acele discursuri „puternice” ale rușilor, că în trei zile vor mărșălui la Kiev. Dar în șase luni de război, „pacea rusă” a dovedit că Federația Rusă a pierdut absolut în fața Ucrainei, după toate standardele civilizației.

Prin urmare, rușii vor dori să primească despăgubiri pentru aceste șase luni, pentru faptul că au fost umiliți, pentru sezonul ratat din Crimeea și pentru rezistența demonstrată de Ucraina”, a explicat Podoleak.

„Rusia este un stat arhaic și își leagă acțiunile de anumite date. Pentru ei, acestea sunt gânduri obsesive. Ne urăsc, așa că în zilele de 23-24 vor încerca să crească numărul de atacuri cu rachete de croazieră asupra unui număr dintre orașele noastre. . Cu siguranță, Kievul va fi pe lista acestor orașe” a mai adăugat el.

De asemenea, consilierul șefului Președinției i-a îndemnat pe ucraineni să nu creadă că în zilele următoare va avea loc „o oarecare apocalipsă”, dar în cazul unei alerte aeriene, cetățenii ar trebui să aibă grijă de viața lor și să se adăpostească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *