ExterneUcraina

Kievul respinge apelul Turciei ca Ucraina să-şi modifice poziţia în privința acordului pentru exportul de cereale în Marea Neagră: „Să fim clari, categoric noi nu vom urma «politica calmării agresorului»”

O oficialitate ucraineană de rang înalt a respins marţi sugestia Turcia ca Ucraina să-şi atenueze poziţia faţă de relansarea acordului privind transportul de cereale pe Marea Neagră, afirmând că Kievul nu va susţine o relaxare a sancţiunilor contra Moscovei sau o politică ”împăciuitoare”, transmite Reuters.

”Să fim realişti şi să renunţam la a discuta despre opţiuni inexistente, încurajând mult mai puţin Rusia să comită alte crime”, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pentru agenţia de presă britanică.

El a adăugat că Rusia este ”extrem de interesată” de distrugerea porturilor maritime şi infrastructurii pentru transportul de cereale ucrainene.

Demnitarul ucrainean a explicat că Rusia nu are nevoie de un acord privind transportul de cereale şi că Moscova este interesată să deconecteze Ucraina de pe piaţa mondială a cerealelor.

”Să fim clari, categoric noi nu vom urma ‘politica calmării agresorului’ şi a indulgenţei în programul ridicării sancţiunilor”, a accentuat Podoliak.

După discuţiile avute luni la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că în viitorul apropiat va fi posibilă revitalizarea acordului privind cerealele. Rusia a părăsit acordul în luna iulie, reclamând faptul că propriile exporturi de cereale şi îngrăşăminte întâmpină obstacole.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *