CSI / RusiaRăzboiUcraina

Kievul se dezice de tot ce e rusesc! În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici

Comisia Națională pentru Standardele Lingvistice de Stat din Ucraina a anunțat că în textele informale cuvintele „Federația Rusă”, „Rusia”, „Moscova”, „Moscovia”, „Regatul Moscovei”, „Imperiul Rus”, „Duma de Stat a Federației Ruse” etc. vor putea fi scrise cu minuscule.

„Scrierea cu minuscule a denumirilor «Federația Rusă», «Rusia», «Moscova», «Moscovia», «Regatul Moscovei», «Imperiul Rus», «Duma de Stat a Federației Ruse» etc. nu poate fi calificată drept o abatere de la normele limbii ucrainene în textele informale”, anunță Comisia Națională pentru Standardele Lingvistice de Stat din Ucraina, potrivit Diez.md.

Decizia respectivă a fost luată ținând cont de lupta eroică a poporului ucrainean pentru independența statului ucrainean la solicitarea viceprim-ministrei Ucrainei, Irina Vereșciuk.

Vă amintim că la 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, într-o escaladare majoră a războiului ruso-ucrainean, care a început în 2014.Invazia a ucis zeci de mii de oameni de ambele părți. Forțele rusești au fost responsabile pentru victimele civile în masă și pentru torturarea soldaților ucraineni capturați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. SEmnificativ pt Ucraina ar fi daca ar renunta la alfabetul kiriloc pt a scrie cu grafie latina. Atunci da, ar fi o mare despartire de Rusia. Pana atunci, scrisul e acelasi la ambele, fie cu litere mici sau mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *