Externe

Kim Jong Un l-a asigurat pe Putin de „sprijinul deplin” pentru „cauza justă” a Rusiei

Președintele nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat „sprijinul deplin” pentru Rusia și pentru ceea ce el a numit „cauza justă de protejare a demnității și securității”, potrivit agenției ruse de stat Ria Novosti, citată de publicația ucraineană Pravda.

Kim Jong Un speră că relațiile dintre cele două țări, aflate ambele sub sancțiuni, vor continua să „se dezvolte dinamic”.

Mesajul apare într-o telegramă de felicitare trimisă de Kim președintelui lui Vladimir Putin.

„Sub conducerea dumneavoastră, poporul rus, depășind cu curaj diferite provocări și dificultăți, face pași mari într-o cauză dreaptă de protejare a demnității, securității și dreptului la dezvoltare al țării, iar poporul nord-coreean îl susține pe deplin”, se arată în mesaj.

Totodată, Kim Jong Un și-a exprimat încrederea că relațiile dintre Coreea de Nord și Rusia, ambele aflate sub sancțiuni occidentale, vor continua să „se dezvolte dinamic”.

„Sunt încrezător că pe drumul către protejarea justiției internaționale și asigurarea securității globale, cooperarea tactică și strategică între cele două țări va deveni și mai strânsă”, a spus el.

Până acum, Coreea de Nord nu a sprijinit public războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În 2 martie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care condamna invadarea Ucrainei de către Rusia și cerea Moscovei să retragă imediat toate forțele din Ucraina. 141 de țări au votat pentru rezoluție, 5 au fost împotrivă și 35 s-au abținut. Rusia, Belarus, care este implicată în invazie, Siria, Eritreea și Coreea de Nord au votat împotriva documentului.

Sursa: Digi24.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.