Internațional

Kim Jong-un l-a demis pe cel mai important general nord-coreean şi a cerut creşterea producţiei de arme

Președintele Coreei de Nord, Kim Jong-un, l-a demis pe cel mai înalt general al armatei şi a cerut mai multe pregătiri pentru posibilitatea unui război, o creştere a producţiei de arme şi extinderea exerciţiilor militare, a relatat joi presa de stat, citată de News.ro.

Agenţia de ştiri KCNA a declarat că şeful Statului Major General, Pak Su-il, a fost înlocuit cu generalul Ri Yong-gil, dar nu a oferit alte detalii. Ri este ministrul Apărării şi a rămas neclar dacă îşi va păstra acest rol.

Demersurile lui Kim au apărut în timpul unei reuniuni a Comisiei militare centrale a partidului său şi după ce a vizitat fabrici de armament unde a cerut să fie construite mai multe motoare de rachete, artilerie şi alte arme.

De asemenea, el a cerut mai multe exerciţii militare pentru a opera în mod eficient cele mai recente arme şi echipamente pentru a menţine o poziţie mobilizată pentru luptă în orice moment.

Phenianul urmează să organizeze o paradă a miliţiei pe 9 septembrie, marcând cea de-a 75-a aniversare a fondării republicii, la reuniune discutându-se despre pregătirile pentru acest eveniment, potrivit KCNA.

Coreea de Nord are un număr mare de grupuri paramilitare pe care le foloseşte pentru a-şi consolida forţele militare.

Săptămâna trecută, Kim a vizitat mai multe fabrici de armament nord-coreene importante, inclusiv instalaţii care produc motoare pentru rachete de croazieră strategice, şi a cerut creşterea producţiei de armament, potrivit presei de stat.

Vizitele au avut loc la mai puţin de două săptămâni după ce Kim a participat la o mare paradă militară cu oficiali ruşi şi chinezi, prezentând cele mai noi arme ale Coreei de Nord, inclusiv rachete balistice intercontinentale şi drone de spionaj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *