CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Kliciko: Alimentarea cu apă și curent electric a fost ”restabilită” la Kiev, la o zi după un val de atacuri cu rachete lansat de Moscova

Alimentarea cu apă şi curent electric a fost ”restabilită” în întreaga capitală Kiev, la o zi după un val de atacuri cu rachete lansat de Rusia, care a provocat întreruperi masive, a indicat marţi primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, citat de AFP și Agerpres.

Alimentarea cu apă şi electricitate ”a fost integral restabilită”, a declarat Kliciko pe canalul său de Telegram.

Loviturile masive ruseşti împotriva infrastructurii ucrainene luni dimineaţă au privat de apă circa 80% dintre locuitorii capitalei ucrainene, în timp ce 350.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

Întreruperile programate de electricitate vor continua totuşi la Kiev ”pentru că deficitul sistemului electric, după atacurile barbare ale agresorului, este important”, a declarat Vitali Kliciko, în timp ce sirenele de alarmă aeriană s-au auzit din nou marţi dimineaţa în capitala Ucrainei.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat luni 55 de rachete de croazieră, 22 de rachete S-300 şi drone de luptă într-un val de lovituri de-a lungul ţării vizând cel mai adesea infrastructuri energetice.

Aceste lovituri au fost printre ”cele mai masive efectuate pe teritoriul nostru de armata Federaţiei Ruse”, a acuzat marţi consilierul preşedinţiei ucrainene, Oleksii Arestovici, relatează sursele citate.

De asemenea, el a salutat îmbunătăţirea apărării antiaeriene a ţării, datorită căreia ”distrugerile nu au fost într-atât de critice pe cât puteau să fie”.

Loviturile de luna trecută au distrus aproximativ o treime din capacitatea energetică a Ucrainei înaintea venirii iernii, potrivit autorităţilor ucrainene, care continuă să-i îndemne pe cetăţeni să-şi reducă consumul de curent pe cât de mult posibil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *