Actualitate

Krasnoselski: Cineva are mari interese și aspirații de a iniția un conflict armat între Chișinău și Tiraspol

Separatistul Vadim Krasnoselski, a declarat în cadrul unui interviu pentru un post de televiziune din Rusia, că cineva are mari interese și aspirații de a iniția un conflict armat între Chișinău și Tiraspol, potrivit Știri.md

„Acum există un singur subiect în Moldova – militarizarea. Republica Moldova a început să implementeze modele occidentale de arme, pentru a-și întări forțele armate. E foarte periculos. Trebuie să răspundem la întrebarea „de ce?””, a declarat acesta. 

„Am impresia că cuiva îi este benefic să stârnească un război dintre Moldova și Transnistria. Sunt anumiți șoimi cărora le este asta benefic, dar ei văd că Moldova nu este pregătită pentru asta. Ei au o pregătire și forțe armate slabe. Iată de ce acum s-a ridicat întrebarea militarizării și pregătirilor”, a mai declarat Krasnoselski.

De asemenea, acesta a ținut să aducă și un exemplu elocvent, făcând legătură cu Mihail Saakașvili:

„La ce a dus? La războiul împotriva Osetiei, la uciderea soldaților ruși de menținere a păcii. Și în cele din urmă – la recunoașterea Osetiei de Sud și Abhaziei. 

Nu se poate de glumit aici. Însă prin Transnistria se pot atrage și alți aliați în teatrul de ostilități, inclusiv NATO. Acest lucru este inacceptabil”, a mai spus „liderul” separatist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *