CSI / RusiaExterne

Kremlin: Folosirea rezervelor financiare ale Rusiei pentru reconstrucția Ucrainei ar fi „un jaf la drumul mare”

Folosirea rezervelor financiare ale Rusiei de către UE și țările G7 pentru reconstrucția Ucrainei după invazia armatei ruse ar fi „un jaf la drumul mare”, a declarat Kremlinul, marți, relatează Reuters. Totodată, Kremlinul a mai spus și că o astfel de măsură „ar provoca un răspuns în consecință” din partea Rusiei.

Ministrul german al finanțelor, Christian Lindner, a declarat pentru patru publicații europene că este deschis ideii de a confisca activele rusești înghețate ca parte a sancțiunilor și pentru folosirea lor pentru a finanța reconstrucția Ucrainei.

Totodată, acesta a mai spus și că mai multe propuneri în acest sens sunt deja discutate printre țările G7 și Uniunea Europeană.

Reacția de la Kremlin nu a întârziat să apară – Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, le-a spus jurnaliștilor că nimeni nu a informat Rusia de o astfel de inițiativă și a calificat-o drept „o acțiune ilegală, flagrantă și care ar provoca un răspuns în consecință”.

„Ar fi, în fapt, un jaf la drumul mare”, a mai spus Peskov.

Organizația G7 a interzis tranzacțiile cu Banca Centrală a Rusiei și i-a înghețat activele depozitate în jurisdicțiile țărilor membre după ce Rusia a invadat Ucraina.

Sursa: Digi24.ro


comentarii

  1. Voi ticalosi fascisti ati distrus Ucraina si mai cautati dreptate? Daca nu dadeau Ucrainenii rachetele nucleare voua in 1994, nu va mai baga dracul la ei sa o distrugeti,fiinca oamenii traesc mai bine de zeci de ori ca voi. Puteati sa-i rugati frumos,civilizat si ei va trimeteau fara razboi masini de spalat ,vase WC,deodoranturi(sa nu va imputiti cu totul),hirtie igienica s.a. Voi tati,mame,bunei de ce trimiteti feciorii,nepotii ,fratii in tara straina? Ca carne de tun? Da ,oparte din soldatii rusi mapoderi scapa de pedeapsa! Dar buneii vostri stiu foarte bine cum se razbuna ucrainenii pe „moscali.”

  2. Va fi un act de dreptate ! Va fi o lectie pentru ocupantii Imperiul Rus,sa se comporte civilizat cu tarile vecine,traim doar in secolul XXI .
    Iar daca ai navalit si ai distrus o tara,fii bun si repara totul.Si inca Putin cu Soigu si Lavrov vor fi judecati la Tribunalul militar de la Haga.
    Iar datorita sanctiunilor care vor dura 10 ani,Imperiul Rus va disparea de pe fata pamintului.Asa ca opriti-va,cit nu-i tirziu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.