CSI / Rusia

(Kremlin) O nouă întâlnire a liderilor din Rusia, Ucraina, Franța, Germania nu este deocamdată prevăzută

Declarația oficialului de la Kremlin vine după ce agenția DPA a transmis că șeful guvernului de la Berlin, Angela Merkel, a invitat Rusia, Ucraina și Franța pentru o nouă rundă de discuții, vineri la Berlin, în problema reglementării situației din estul ucrainean, invitația cancelarului german intervenind în cadrul unei teleconferințe avute cu președinții rus, ucrainean și francez, respectiv Vladimir Putin, Petro Poroșenko și Francois Hollande. Pe aceeași temă, agenția de presă rusă Sputnik a scris că Putin, Poroșenko și Hollande au fost invitați de Merkel vineri la Berlin.

”Nu a fost vorba (în cadrul teleconferinței) de o întâlnire între cei patru lideri, ci de o întâlnire la nivel de reprezentanți de rang înalt ai Ministerelor de Externe” de la Berlin, Paris, Moscova și Kiev, a precizat Peskov.

Întrebat fiind dacă întâlnirea diplomatică de vineri de la Berlin va fi una pregătitoare pentru o întrevedere ulterioară a liderilor din cele patru state, Peskov nu a fost în măsură să dea un răspuns precis. ”Nu știm, vom vedea cum se va termina”, a afirmat el.

Ultima întâlnire dintre liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei a avut loc la 12 februarie la Minsk, când în urma unor negocieri maraton au fost convenite acordurile de încetare a focului în estul ucrainean și de retragere a armamentului greu din zona de conflict.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *