CSI / Rusia

Kremlin: Tancurile americane Abrams furnizate Ucrainei „vor arde”. „Nu există nicio armă care să poată schimba echilibrul de putere pe câmpul de luptă”

Kremlinul a declarat că tancurile americane Abrams furnizate Ucrainei nu vor schimba rezultatul ofensivei sale și că vor „arde”, după ce Kievul a primit livrările de vehicule blindate, relatează BBC.

Kievul a anunțat săptămâna aceasta că a primit livrări de tancuri de luptă Abrams din SUA, consolidându-și forțele în timp ce acestea încearcă să străpungă liniile defensive rusești puternic fortificate.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor în cadrul unui briefing:

„Toate acestea nu pot afecta în niciun fel esența operațiunii militare speciale, rezultatul acesteia.

Nu există niciun panaceu, nicio armă unică care să poată schimba echilibrul de putere pe câmpul de luptă”.

„Și ele vor arde”, a adăugat el, repetând un subiect de discuție pe care Kremlinul l-a folosit în legătură cu armele occidentale livrate Kievului.

Ucraina a cerut mai multe arme occidentale, inclusiv rachete cu rază mai lungă de acțiune, pentru a ajuta la străpungerea pozițiilor rusești și pentru a lansa lovituri în adâncimea teritoriului controlat de Rusia.

Washingtonul promisese să furnizeze 31 de tancuri Abrams Kievului la începutul anului, o parte din asistența de securitate de peste 43 de miliarde de dolari promisă de SUA de la începutul conflictului.

Rusia a denunțat livrările succesive către Ucraina, susținând că acestea prelungesc conflictul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Tancurile Abrams sunt eficiente impotriva elicopterelor de atac ruse, dar nu se pot apara de bombele ghidate lansate din avioanele rusesti. Poate vor fi folosite ca momeala pt a distruge avioanele cu baterii de rachete S-300 sau sa stea in spatele infanteriei, sa apere spatele adica. Urmeaza sa vedem la ce le vor folosi ucraineenii. Pt ofensiva nu pot fi eficiente decat combinate cu S-300.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *